Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σπύρος VS Brigite


 
 

     17.000.000 τουρίστες φέτος! Χαράς ευαγγέλια! Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Τέλος τα ψέματα, θα κονομήσει όλη η Ελλάδα και θα ξεχρεώσει, από τους τουρίστες του 2013! Το Σεπτέμβρη θα βαρεθούμε να μετράμε ατελείωτες δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 100.000.000 όπως το 1944.
Μετά από τις εμπνευσμένες(από τον Μινχάουζεν) ομιλίες του πρωθυπουργού, κάθε Έλλην αισθάνθηκε βαθιά μέσα του ένα ρίγος! Οι πιο δύσπιστοι το απέδωσαν σε ένα ψυχρό μέτωπο που είχε έρθει από τη Ρωσία, ενώ οι πιο αφελείς στο πατριωτικό καθήκον που αίφνης ξύπνησε μέσα τους. Τα κανάλια όπως κάθε χρόνο άρχισαν να προβάλουν σε κάθε δελτίο ειδήσεων, μινάκια, στηθάκια, οπισθιάκια, μονοκίνι, μπικίνι, κουρκουμπίνι, μπρούμυτα, ανάσκελα, σε παραλίες, πισίνες, βουνά και μπανιέρες προς τέρψιν των οφθαλμών(για τέρψιν στομάχου ούτε λόγος) του αρσενικού ως επί το πλείστον πληθυσμού της χώρας.
     Αυτές τις σκέψεις έκανε ο Σπύρος καθισμένος στην καφετέρια του λιμανιού στο νησί του αρχές Ιουλίου. Και έκανε και άλλες. 17.000.000 τουρίστες, άρα περισσότεροι από τους μισούς θα έιναι γυναίκες. Από τα 8.500.000 σε ερωτεύσιμη ηλικία δεν θα είναι τα 4.000.000 τουλάχιστον; Από τα 4.000.000 πόσες να έρθουν στο νησί; Έχουμε 5000 νησιά, αν κάνουμε μια ανάγωγη αναγωγή, ε τι διάολο! Καμμιά 500αριά δεν θα έρθουν κατά δω; 500 τουρίστριες άρα 500 ολόκληρα οπίσθια ή 1000 ημισφαίρια. Μια χαρά! "Έχω πατριωτικό καθήκον να βγάλω τη χώρα μου ασπροπρόσωπη και να επιστρέψουν οι τουρίστριες στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης" κατέληξε ο συλλογισμός του και τεντώθηκε στην καρέκλα ξεκουμπώνοντας άλλο ένα κουμπί στο εμπριμέ πουκάμισο του, την ώρα που έδενε το πρώτο πλοίο της ημέρας φορτωμένο με τουρίστριες όπως έλπιζε ο Σπύρος.
     Η μπουκαπόρτα του πλοίου κατέβηκε και άρχισαν να αποβιβάζονται οι ταξιδιώτες. Κοίταγε με προσμονή ο Σπύρος, κάνοντας και ένα ωρολόγιο πρόγραμμα για να διαθέσει καλύτερα το χρόνο και την ενέργεια του για το καλό της πατρίδας. Κατέβηκαν δυο φορτηγά, μια παρέα αγόρια, καμιά δεκαριά ηλικιωμένες κυρίες, 5-6 οικογένειες που έρχονταν στα εξοχικά τους στο νησί και το Σπύρο τον έζωναν τα φίδια όσο πέρναγε η ώρα. Τελευταία βγήκαν από το πλοίο δυο φορτηγά με εμπορεύματα και ακόμα πιο πίσω........ ένα κατάξανθο μαλλί που ανέμιζε στον αέρα του Αιγαίου. Ο Σπύρος κατάπιε το καλαμάκι. "Τουρίστρια στον ορίζοντα" φώναξε ο εγκέφαλος του και βάλθηκε να ξεσκονίζει τα ρημαδοαγγλικά που έμαθε τα τελευταία χρόνια, από τότε που το νησί βγήκε από την άγονη γραμμή κι έγινε τουριστικός προορισμός. Σηκώθηκε, έστρωσε το μαλλί και χάραξε πορεία σύγκρουσης με την ξανθιά ξενόφερτη.
     Σε απόσταση 15 μέτρων άπλωσε το πιο πλατύ του χαμόγελο, αλλά κάτι δεν του άρεσε. Σαν πολύ φαρδιά σιλουέτα είχε αυτή η σκανδιναβή θεά. Σα να παραήταν καλοταϊσμένη. Μπα! Θα φούσκωναν τα ρούχα από το αεράκι του Αιγαίου που είπαμε. Στα 10 μέτρα έκανε την κίνηση "κατάπια μπαστούνι από τη μέση και πάνω" ενώ συνέχισε να χαμογελά. Στα 5 μέτρα ύψωσε το χαρτόνι που του είχε γράψει ο ξάδερφος του, που είχε πάρει κι ένα lower, που έγραφε WELCOME TO GREECE. Το χαμόγελο άρχισε να στραβώνει στο στόμα του. Η "Θεά" του μάλλον ήταν η θεά της αφθονίας. Αν τα κιλά της ήταν ταχύτητα θα της έκοβε κλήση όποιος τροχονόμος τη σταμάταγε. Πρέπει να ήταν δύο θεές σε μία. Ο Σπύρος προσπάθησε να κατεβάσει το χαρτονάκι του και να κάνει ένα ελιγμό διαφυγής που είχε μάθει όταν έπαιζε ποδόσφαιρο στην αλάνα αλλά ήταν πλέον αργά. Το πεινασμένο μάτι της Βαλκυρίας τον είχε εντοπίσει και πλέον ήταν στο στόχαστρο της.
     "Hallo! Εγκώ Μπριγκίτε! Αγκαπάω Ελάντα! Ich liebe Griechenland! Ich liebe du! Σε αγκαπάω" ούρλιαξε η υπερτροφική ξανθιά που πρέπει να ήταν Γερμανίδα του ανατολικού μπλοκ, και άρχισε να τρέχει τα τελευταία 3 μέτρα που την χώριζαν από το να ζήσει το μύθο της στην Ελλάδα (πετυχημένη αυτή η τουριστική καμπάνια ε;), με τα διαστάσεων μικρών κορμών χέρια της απλωμένα έτσι ώστε να αποκλείσουν κάθε οδό διαφυγής του Σπύρου. Σε δευτερόλεπτα το ανακόντα τον είχε κλείσει στο θανατηφόρο του αγκάλιασμα. Ο Σπύρος βρέθηκε ανάμεσα σε δύο βουνά(ούτε λεμονάκια, ούτε λοφάκια) να του φράζουν την αναπνευστική οδό, ενώ διάφορα κατσαρολικά από την προίκα που είχε κουβαλήσει η Μπριγκίτε τον κοπάναγαν ρυθμικά στο κεφάλι.
     Το μυαλό του Σπύρου θόλωσε. Δεν ήξερε αν ήταν από το κεφαλοκλείδωμα του μεταλλαγμένου Μασίστα που έκοβε τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο του ή από το σοκ της γνωριμίας με την ανάπτυξη της πατρίδας αλλά όλα άρχισαν να σκοτεινιάζουν. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του σκέφτηκε: "αν δώσει ο μεγαλοδύναμος και βγω ζωντανός από όλο αυτό, στο  Άγιο Όρος θα πάω πρωθυπουργέ μου, κι ας έρθει η ανάπτυξη χωρίς εμένα"...

 Σημείωση: Θεωρώ χρέος μου να ξεκαθαρίσω πως οποιαδήποτε ομοιότης με ονόματα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι παντελώς συμπτωματική. Μην παρεξηγηθεί καμιά Μπριγκίτε και δεν προτιμήσει τα ελληνικά πιτόγυρα...

4 σχόλια: